SEEN #6

SEEN #6: Henrike Scholten en Allie van Altena.

February 24 | 20.00 – 23.00 | Free Entrance

Henrike Scholten werkt met kleurpotlood op papier. In haar werk onderzoekt ze tekenen als proces. In de abstracte en figuratieve tekeningen die hierbij ontstaan hergebruikt ze vaak beeldmateriaal uit de zeventiende eeuw: niet alleen kunstwerken, maar ook de landkaarten en bordspellen die destijds als gedrukte prenten te krijgen waren.
Door historische beelden op een hedendaagse manier te herinterpreteren voegt Scholten een ironische en feministische laag toe aan die geschiedenis. Haar nieuwste, driedimensionale tekeningen gaan over oppervlaktes en oppervlakkigheid. 

Henrike Scholten (1989) woont en werkt in Groningen en Utrecht. Website

Allie van Altena wil beelden maken die leven als de natuur, als mensen en dieren. Het principe van ontvangen en doorgeven vormt de essentie van zijn werk.  Met het composteren van werk – het vernietigen van bestaand werk zodat nieuw werk kan ontstaan, toont hij dat leven en kunst tegelijkertijd zowel vergankelijk als hoopvol zijn. Van Altena weet met zijn dienstbaarheid aan de kunst en zijn relativerende houding het publiek op een aanstekelijke manier tot nadenken te stemmen.

Allie van Altena (1952) woont en werkt in Groningen. Website

Dit de zesde editie van SEEN, een nieuw podium voor (beeldende) kunst, muziek en alles ertussenin. Meer info…